Często sami umniejszamy wartość naturalnych produktów spożywczych, podczas gdy one mogą działać tak samo dobrze jak przetworzone i sztuczne wyroby. Nie musimy kupować drogich środków farmakologicznych czy jeszcze droższych suplementów diety, jeżeli chcemy, by np. nasze odchudzanie przebiegało szybciej i/lub sprawniej. Naturalne spalacze tłuszczu znajdujemy dosłownie na każdym kroku.

Często po prostu nie zdajemy sobie sprawy z tego, że występują one pod postacią normalnych produktów spożywczych.

Zacznijmy od ostrych przypraw. Starajmy się je dodawać do swoich codziennych domowych potraw. Korzystajmy zarówno z klasycznego chili i ostrej papryki, jak i musztardy, imbiru bądź nawet chrzanu. Wszystkie te wyroby to doskonałe spalacze tłuszczu, które mają zdolność do podkręcania naszego metabolizmu. Nazywane są również termogenikami z uwagi na to, że potrafią wytworzyć dodatkową ilość ciepła w organizmie. A im więcej go produkujemy, tym więcej kalorii spalamy, ponieważ nasz organizm dąży do zachowania optymalnej temperatury ciała poprzez zużytkowywanie energii. Najlepszym działaniem pod tym względem wykazują się papryczki chili. Jeśli zadbamy o to, by pojawiły się one w przynajmniej jednej potrawie w ciągu dnia, będziemy mogli zwiększyć zużywanie energii nawet o całe dwadzieścia procent! Imbir też nam w tym pomoże.

On z kolei działa przede wszystkim na tkankę tłuszczową występującą w okolicach brzucha. Sięgajmy więc po naturalne spalacze tłuszczu i chudnijmy szybciej. W ostrych przyprawach można naprawdę się zakochać, bo są one po prostu smaczne i znakomicie uzupełniają smak różnych potraw.

Więcej zdrowotnych porad znajdziesz w serwisie: www.wady.pl.